10 bitar sushi?

Gör ditt eget godissushi! Inte alls svårt att göra och gott blir det med alla olika godiskombinationer ? Varför inte ge bort som gå-bort-present eller en tackpresent? ?

Det här behöver du till 10 bitar godissushi
5 marshmallows
3 orangea fiskar av malaco lösvikt
3 gröna bitar av malaco lösvikt
2 bitar röda stänger med vit fyllning
4 små hallonliknande godis
1 grön kola
1 vaniljfudge
3 stycken Kick lakrits
Lakritssås

  • Börja med att kavla ut Kick lakritsen tunt. Dela en bit på fyra delar på längden, de smala strimlorna ska användas till fyra sushibitar. Lakrits till sushirullarna delar du på två delar på längden. Av lakritsen som blir över behövs en tunn stimma till sista sushibiten och en tjockare till en sushirulle.
  • Marshmallows till sushibitarna: dela de på mitten. Dela allt godis som ska ligga på sushibitarna så att de blir hälften så breda. Lägg på en godisbit på en marshmallow – sätt runt en lakritsstrimla.
  • Marshmallows till sushirullarna: skär av en bit från ena änden – ca en centimeter bred. Skär av från den andra änden en till bit som är ca en centimeter bred. Mittenbiten som blir kvar kommer du inte använda. Du behöver tre sådana bitar till sushirullarna. Dela sedan varje bit in till mitten och skär bort en liten bit av mitten.
  • Dela godis så att det blir små delar som får plats inne i sushirullarna. Sätt in godisen inne i en marshmallows – sätt runt en tjockare lakritsstrimla. Knip ihop lakritskanterna lite så att de sitter ihop till en rulle.
  • Marshmallows till ”romrullarna”: skär av en bit från ena änden – den här ska vara lite mindre än en centimeter bred. Skär av från den andra änden en till bit som ska vara lika bred. Mittenbiten som blir kvar kommer du inte använda. Sätt runt en bredare lakritsstrimla runt en marshmallow. Knip ihop kanterna. Sätt i två små hallon i varje ”romrulle”.
  • Knåda ihop en grön kola så att den blir mjuk. Rulla ut den till en smal rulle. Ringla ihop sedan rullen till en wasabiklick.
  • Skär tunna bitar av vaniljfudgen som får bli lite ingefära.
  • Häll i lite lakritssås i en skål som får bli soya.

Tips är att använda två knivar när du skär godisen – med den ena skär du bara marshmallow då kniven blir väldigt kladdig. Smaklig måltid! ?

Kommentera