Adventsbaka i trolldeg

Men trolldeg och hobbylack kan man göra massa roliga saker! ? Här har jag adventsbakat pepparkakor och lussebullar till mina tjejers kommande lekbageri. Kavlar ut trolldegen och trycker ut med pepparkaksformar från Ikeas lekset pepparkakor i formar som stjärnor, hjärtan och gubbar. In i ugnen och torka. Målar med ett brunt hobbylack och använder andra färger i hobbylack och dekorerar pepparkakorna som kristyr.

Lussebullarna bakar jag i trolldeg som man gör riktiga lussebullar. Gör separata russin som jag limmar fast efter att de har bränts i ugnen. För att få lite yta på lussebullarna blandar jag till en brun blandning av hobbylack och duttar på toppen. Limmar fast russinen och målar de bruna. Avslutar med att spraya ett lacker klarlack på allt trolldegsbak.?

Kommentera