Adventskalender till dockskåpet

Jag fick en idé att göra en adventskalender till dockskåpet ? – här får du beskrivningen hur jag har gjort! Innan jag klipper till alla tjugofyra små lapparna gör jag tjugofyra stycken hål i ett tjockare rött papper med en synål. Klipper sedan ut små minietiketter.

Som grundram till upphängningen limmar jag ihop silvertråd med limpistolen. För att göra ännu mer hållbart lägger jag på ett lager flytande quicklim. När limmet har torkat knipsar jag av kanterna.

Målar siffror med den minsta poscapennan och trär igenom en sytråd i hålet i minietiketten.

Knyter fast alla i silverramen. Klistrar fast ett rött ”god jul”-papper på en magnetplatta. Som jag till sist limmar fast bakom silverramen. Nu är adventskalendern klar! Och med en magnetplatta bakom kan den sitta vart som helst i dockskåpet.?

Kommentera