Betongskyltar till kryddlandet

Här fixar jag egengjorda namnskyltar till kryddlandet. Det här är första gången jag gör något i betong och jag har blivit helt såld på det! Mer betongskapande kommer det bli framöver ? Först tog jag dekorationsstenar och skrev bokstäver på dem med svart hobbylack. Som form till betongen använde jag korv med bröd-tallrikar från Ica. De är i papp så de blev ganska blöta och kunde tappa formen lite, men då tryckte jag ihop alla former på en bricka och på så sätt kunde de stötta upp varandra. Betongen fick stå och torka i några dagar.

Jag vill få ihop skyltarna med utomhusstaketet så därför har jag målat alla skyltar i samma utomhusfärg. Jag använde en svamp att måla med. Baksidan och sidorna av skyltarna målade jag slätt och på toppen duttade jag på färgen för att få en stuckatur. Till sist sprayade jag ett lager klarlack för att skydda mot vädret.

Så här ser det ut nu i trädgårdslandet!

13 reaktioner på ”Betongskyltar till kryddlandet

  1. så smart och så estetiskt tilltalande också! Dom gör ju sig superfina i rabatten! Perfekt att kunna använda dom år efter år också 🙂

  2. Finaste odlingsmärkningarna jag sett på länge! Väldigt fiffigt och kul kombinerat. Jag har heller aldrig gjutit betong men är hemskt sugen på det. Blev ju kalasfint i rabatterna 🙂

    1. Tack! Vad glad jag blir att du tycker det ☺️ Det var så mycket enklare än vad jag har trott. Nu vill jag bara gjuta mer i betong ?

  3. Så fina och innovativa odlingsskyltar!! Trodde först att du hade hittat ett gäng bokstäver från några kasserade skrivmaskiner, men det här sättet att fixa det hela på är ju himla mycket bättre! 🙂

    1. Tack, vad roligt att du tycker det!! Med stenar kan man skriva hur man vill ? Jag ville inte ha den släta sidan upp, så det var bara att trycka ner i betongsmeten efter en liten stund. Hur enkelt som helst ☺️

  4. Ordning och reda, på ett så snyggt och stilrent vis! (har själv också blivit såld på betong nyss!)

Kommentera