Coco Cake Pops

Coco Cake Pops är fyllda med den goda blandningen av kokoskola från min Cocobollstårta. Så enkla att göra!

Ingredienser till 30 st Coco Cake Pops
1 burk (397 g) karamelliserad mjölk
9 dl riven kokos
175 g mörk bakchoklad
1 msk vegetabilisk olja
30 pinnar
Strössel
Godiset smultron från Retrokarameller

  • Blanda den karamelliserade mjölken med riven kokos. Det är mycket kokos så det är viktigt att du blandar runt noga i bunken så att all kokos blir blandad med den karamelliserade mjölken.
  • Ställ kokoskolan i kylen i ca 15 minuter så att kokosen får svälla lite.
  • Gör bollar av kokoskolan och lägg upp på en bricka. Krama ihop bollarna innan du rullar så att bollarna blir kompakta. Varje boll väger ca 20-25 g.
  • Ställ in brickan med bollarna i frysen. Låt de stå i frysen under tiden chokladen får smälta i ett vattenbad.
  • När chokladen har smält – blanda i olja och rör runt.

Sätt ihop och gör Cake Pops

  • Ta ut bollarna från frysen. Doppa en pinne ca 1 centimeter i den smälta chokladen. Stick sedan in pinnen i bollen.
  • Doppa hela eller halva bollen i chokladen. Rulla runt bollen lite så att överbliven choklad får rinna av.
  • Antingen så ställer du Cake Popsen på en bricka med pinnen uppåt eller så ställer du pinnen i ett material så den får stå fritt och torka. Jag använder oasis som jag trycker ner pinnarna i. Har du pinnarna uppåt tänk då på att inte sätta bollarna direkt på en tallrik, då fastnar botten i tallriken när du ska äta den.
  • Dekorera varje Cake Pop med godis och strössel efter att den har doppats i chokladen.

Hjärtat är en färdig oasisform som kommer från Plantagen. Den har jag klätt in i ugnsfolie och sedan förberett med att göra småhål med en tandpetare innan jag satte fast alla Coco Cake Pops. Varför inte göra den som gå-bort-present? ?

2 reaktioner på ”Coco Cake Pops

Kommentera