Duka i svart och vitt

Duka för att få en feststämning! Det här inlägget handlar om hur jag gör en bordsdukning med svart och vit som tema i dekorationerna. Jag gör namnlappar, menykort, godisaskar och servetter i samma färgtema. Vikning av servetterna har jag fått idén ifrån Make & Create.

Servettvikning
Servettvikningen går snabbt och görs i fem steg. Lägg servetten som den är framför dig och (1) börja med att vika ner ett blad från högra hörnet uppe ner till vänstra hörnet nertill. (2+3) Vik sedan två blad till enligt bild nedan. (4) Vänd på servetten och vik in vänstra kanten ca två centimeter. (5) Ta servettens högra kant och vik den, avsluta med att stoppa in vänstra hörnet i fliken längst ner i högra hörnet.

Namnlappar
Det är inte svårt att göra söta namnlappar till bordsplaceringen. Till de här namnlapparna använder jag mig av ett tjockare svart papper, svart satinband, glitterlim för scrapbooking och självhäftande halvpärlor. Jag stansar ut ett hål i ena hörnet där jag sedan ska trä igenom satinbandet. Efter att jag har skrivit namnet och satt på dekorationen knyter jag fast namnlappen med en rosett runt en ros.

Menykort
Jag använder samma papper till menykorten som jag har använt till namnlapparna. Jag skär ut önskat mått i det svarta pappret och det vita pappret som är printat med bilden. Dubbelhäftande tejp används för att sätta fast papperna på varandra. Jag dekorerar sedan med självhäftande halvpärlor och limmar på små trähjärtan.

Menytexten sätter jag fast med dubbelhäftande tejp på en svart bakgrund. Sedan sätter jag fast den på det större kortet med häftkuddar – jag gillar att scrappa i olika lager och göra om formerna.

Godisaskar
Det är roligt att göra en liten överraskning i dukningen som kan avnjutas när maten är uppäten. Till den här dukningen stoppar jag ner lite mintchoklad. När jag Tobbe gifte oss ordnade våra fantastiska toastmasters en överraskning till oss under middagen! De hade framkallat ett pussel av ett foto på oss. Sen la de en pusselbit i varje godisask – så när bröllopsmiddagen var klar kom alla våra gäster fram till oss med pusselbitarna så vi kunde lägga pusslet. Jätterolig avslutning!

Kommentera