En chokladfylld prinsessbakelse

Här gör jag en chokladfylld prinsessbakelse – fylld med kladdkaka, chokladfluff och lemoncurdfluff ?

Lemoncurdfluff
0,5 burk lemoncurd
2 dl vispgrädde

  • OBS! Detta måste du göra dagen innan du sätter ihop prinsessbakelsen. Smält lemoncurd med vispgrädde i en kastrull utan att du kokar grädden. Viktigt att grädden inte kokar alls – annars går det inte att vispa dagen efter.
  • In i kylen under natten. Vispa upp dagen efter till ett fluff.

Chokladfluff
3 dl vispgrädde
100 g Marabou mjölkchoklad fudge & havssalt

  • OBS! Detta måste du göra dagen innan du sätter ihop prinsessbakelsen. Smält chokladen med vispgrädde i en kastrull utan att du kokar grädden. Viktigt att grädden inte kokar alls – annars går det inte att vispa dagen efter.
  • In i kylen under natten. Vispa upp dagen efter till ett fluff.

Kladdkakebotten – receptet kommer från Arla
100 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
  • Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  • Smöra en rektangulär form och sätt fast bakplåtspapper – häll i smeten. Formen jag använder här är 25x18cm, använder du en större form så blir kladdkakebotten tunnare.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
  • Låt kakan kallna. Dela kladdkakan på hälften.

Smörkräm – jag har använt hälften av det här receptet
75 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
0,25 dl kokhett vatten
0,5 msk vaniljsocker

  • Koka upp 1 dl vatten. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig massa.
  • Häll i lite kokande vatten i taget under konstant vispning tills du får en följsam konsistens. Den får inte vara kletig, då fastnar den bara i kakan och drar med sig bitar av tårtan. Vispas i ca 10 minuter totalt.

Sätt ihop prinsessbakelsen
Vit sockerpasta

  • Sätt en halva kladdkaka på ett serveringsfat. Spritsa på lemoncurdfluffet. In i fysen och kyl.
  • Sätt på andra halvan av kladdkakan på lemoncurdfluffet och spritsa sedan chokladfluffet. In i frysen och kyl.
  • Bre på smörkrämen på toppen och de två långsidorna.
  • Täck prinsessbakelsen i sockerpasta. Skär till båda kanterna av bakelsen så att det blir raka kanter.

 

Dekorera prinsessbakelsen
Vit sockerpasta
En bit choklad
Strössel Odense pastel perler

  • Tryck ut cirklar i sockerpastan med hjälp av ett litet glad. Dela varje cirkel på hälften. Börja med att stirra ihop en halvmåne och bygg sedan på med nya halvmånar runt om. Rosorna nedan har fem halvmånar var.
  • Smält lite choklad i ett vattenbad. Ringla över prinsessbakelsen med en sked. Sätt på rosorna i sockerpasta. Avsluta med att dekorera med lite färgglatt strössel.?

 

Kommentera