Enhörningssänghimmel

Så himla nöjd att jag har kommit på idén att göra en enhörningssänghimmel! ? Använder en kon och rund ring i frigolit från Panduro. Konen trär jag in och limmar fast med ett glansigt tyg, knyter i botten och klipper av överflödigt tyg. Gör ett hål i botten av tyget och sticker in en träpinne som jag limmar fast. Knipsar av träpinnen till lagom längd. Avslutar med att limma fast en guldtråd runt kornen för att få till ett enhörningshorn ?

 

 

Enhörningsmanen blir i regnbågensfärger i tyll. Klipper ut en trettiocentimeter bred remsa i färgerna röd – orange – gul – grön – blå – lila -rosa ? Virar runt ena delen av tyllbiten runt runda ringen i frigolit och fållar med nål och tråd – drar åt tråden så att tyllen blir kompakt. Tar en ny tyllbit och gör på samma sätt tills alla sju tyllbitarna är fastsydda runt frigolitringen. Trycker in pinnen från hornet i den runda ringen för att göra ett hål. Fyller hålet med lim och sätter fast enhörnings hornet i regnbågsringen.

 

Syr fast tre bitar tråd i tyllen och knyter ihop trådbitarna till en ögla för att hänga uppe i taket. Nu är det dags att montera enhörningssänghimlen på plats! Börjar att ta den röda biten och spikar fast den med en nubb i väggen och sedan den orangea biten och sätter fast i väggen under den röda med en till nubb. Gör denna procedur tills alla sju färgbitarna sitter fast i väggen som en regnbåge från enhörningshornet.

 

 

Så nöjd hur resultatet blev! Tycker så mycket om bilden hur enhörningshornet speglar sig i spegeln framför sängen?

 

Kommentera