Ett år av uppåtpuffar

Efter att ha sett Helena Lyths fina adventskalender ? av mjölklock startades en idé hos mig att göra en tavla som funkar hela året! Så här har jag gjort en tavla med femtiotvå mjölklock fylld med hemliga meddelanden – en gång i veckan under ett år få en uppåtpuff ✨ Kolla in hur jag har gjort!

Det tog ett tag att samla alla mjölklock så jag var tvungen att involvera flera runt omkring mig – många gånger har jag gått från andra med en påse med mjölkkartonger! Dra bort all kartong och behåll bara skruvkorken och den delen som korken skruvas fast i. Rengör i ett vattenbad och skrapa bort alla rester av kartong och plast. Rita upp femtiotvå runda cirklar – jag använder en ljuslykta som mått – på ett stort ark av hobbykartong. I varje cirkel ritar jag en cirkel med måttet av ett mjölklock. Sen är det bara att börja klippa!

Jag klistrar fast ett blått omslagspapper med guldprickar på botten av en ram från Ikea med måtten 50×50 centimeter. De urklippta cirklarna limmas fast med ett rinnande Quicklim på varje skruvdel. När det har torkat drar jag en extra linje med Quicklimmet på undersidan för att alla delar av kartongpappret ska fastna. För att fästa alla cirklar på plattan med omslagspappret använder jag en limpistol. Drar två linjer – en under själva mjölklocket och en längst ytterkanten. Tryck ner cirkeln ordentligt mot plattan.

Nedan ligger femtiotvå uppåtpuffar – eller affirmationer som man också säger. De mesta är fokus på egenskaper för att stärka självkänslan och inte all prestation som redan förstärks så mycket i dagens samhälle… Alla uppåtpuffar viker jag till små bitar och lägger i alla skruvdelar till mjölklocken.

Som dekoration använder jag ett mjukt metallpapper i guld. Kakformar kan ha flera användningsområden! Här får den bli ett mått för stjärnorna på tavlan. Skriver med en permanent guldpenna alla siffror och gör små prickar på alla utklippta cirklar av den blåa hobbykartongen.

Så här ser det ut när en lucka öppnas – med veckans meddelande ”Du duger precis som du är…”.

Tavlan i sin helhet med femtiotvå skruvlock och femtiotvå uppåtpuffar. ?

Kommentera