Färgglad islykta

Den här idén har jag fått från min underbara svägerska Steph! Hon gjorde ett superroligt projekt som involverade alla familjer på deras gård för att skapa mer samhörighet och glädje ? Jag tyckte först att jag tog i med fyrtio stycken kaffemuggar… men när jag och Emma väl satte ihop islyktan blev den mindre än jag hade tänkt ? Jag kan knappt tänka mig hur mycket is Steph och hennes grannar frös för att få till en igloo som de fick plats att sitta i. Nu är jag i fjällen en vecka med garanterat minus femton grader i snitt så då måste jag prova det här med att frysa is! För att få till en form som är bra att stapla på uppåt använder jag mig av kaffemuggar i plast. Det är roligt hur karamellfärgen förändras när vattnet fryser till is. När isen har stelnat helt har färgen åkt ner till botten i en väldigt koncentrerad form. Det var superlätt att få loss isen från kaffemuggen, bara att ”klicka till” så ramlade isen ut. Skölj av muggarna så kan de användas igen för mer is.

 

För att få fast isbitarna i varandra tillverkar Emma slush av vatten och snö. Det här var verkligen ett roligt pyssel för barn!

  

Islyktan blev verkligen fin när den lyser på kvällen. Hoppas att kylan håller i sig lite sen när vi kommer hem från fjällen – Emma är sugen på att tillverka en hemma också. Vem vet, med mer tillgång av olika karamellfärger kanske det blir en regnbågsislykta???

  

Kommentera