Favoritböcker till dockskåpet!

Att få in favoritböckerna in i dockskåpet är superenkelt! Böckerna ovan som finns i dockskåpet kommer från Emmas samling om serien Så gör prinsessor av Per Gustavsson. Emma blev jätteglad när jag överraskade henne med sju nya dockskåpsböcker!

  

Så här gör jag personliga böcker till dockskåpet

  1. Först fotar jag vardera bok ovanifrån med min iPhone.
  2. Sedan redigerar jag bilden i mobilen. I redigeringen drar jag in kanterna i bilden så att bara bokomslaget syns samt lägger till blixt i efterhand.
  3. Efter det för jag över bilden till min dator. Där förminskar jag bilden i ett dokument i datorn så att bildens storlek anpassas till boken jag ska använda. Till böckerna jag använder behöver bildens storlek vara 1,9 cm i höjd och 2,95 cm i bredd. – printa ut bilderna i färg.
  4. Klistra fast varje omslag på en färdig tom bok till dockskåpet.

Ovan är bild på böcker med Pippi Långstrump och Bamse. Här har jag först laminerat in varje bild för att göra den mer tålig. Limma sedan en fram- och baksida på en färdig bok. Med klistermärken gör jag en kokbok till köket i dockskåpsrenoveringen. På pianoboken sätter jag på dekorationstejp med pianotangenter som motiv.

 

Kommentera