Fixa en grattistavla

Jag har funderat ett tag på idén att göra en grattistavla för att hänga upp som dekoration när barnen fyller år. Jag vill att tavlan ska kunna vara förändringsbar både vad gäller namn och ålder. Efter att ha funderat fram och tillbaka kom jag på den här idén ? Jag använder mig av en canvasduk 70×50 cm som jag rollar rosa med akrylfärg. För att få lite liv i tavlan doppade jag rollern i lite vit akrylfärg som jag sedan rullade runt över den rosa färgen.

När det är kalas ska det självklart vara en regnbåge! ? Klipper ut regnbågens färger och ett moln i enfärgad dekorplast som kommer från Dekortorget.se Jag limmar fast två små öglor i guld som jag sedan knyter fast ett guldsnöre i. Med dekorationsklädnypor kan man hänga upp bilder eller kort till födelsedagsfirandet.

 

G R A T T I S bokstäverna är klistrade på stjärnor i olika färger. Dekorplast är fastsatt på ett hårdare rosa papper som jag laminerar och sedan limmar fast runt om på ovansidan av regnbågen. Bokstäverna till namnen sitter på blommformar som också består av dekorplast fastsatt på ett hårdare rosa papper. För att kunna ändra namnet när barnen fyller år limmar jag fast fyra småbitar av kardborreband på molnet och de andra delarna av kardborrebandet på bokstäverna – så nu kan det stå både E M M A och Z O E Y ?

  

När regnbågen och alla bokstäver är på plats limmar jag fast massa dekorstenar med stjärnform.

För att sätta upp hur många år barnen fyller gör jag ballonger i guld. Dekorplasten sätter jag också fast på ett rosa tjockare papper som jag laminerar för bättre hållbarhet. Jag skriver siffran med lim som jag sättet dekorstenar på. För att hänga ett snöre i ballongen stansar jag ut ett hål och trycker i en vit öljett. Jag knyter en rosett av ett tunt guldsnöre som jag trär igenom öljetten och limmat fast snöret i.

 

Ballongerna får också en bit kardborreband fastklistrad på baksidan. På tavlan limmar jag fast en längre bit av den andra delen av kardborrebandet – då kan man variera både en ballong eller två ballonger beroende på hur många år födelsedagsbarnet fyller. ???

  

Kommentera