Fixa en mini pinata!

Jag har haft en idé ett tag att göra en mini pinata till barnkalaset – flera små till alla kalasgäster ? Eftersom det tar ett tag att pyssla vill jag göra något som går att återanvända… Här är resultatet! ?

Klipp ut bitar av silkespapper ca 4×4 cm, knyt ett snöre, gör ett hål i botten av en plastmugg och limma fast snöret i hålet. Jag vill göra en regnbågspinata – så för att få ett jämt mönster av regnbågsraderna gör jag små streck vart de nya färgerna ska vara. Skrynkla ihop en bit i taget av silkespappret och limma fast det på plastmuggen. I slutet gör jag två rader vitt som ska vara som moln under regnbågen.

  

När utsidan är klar klipper jag till en runt cirkel av det vita silkespappret, den är ca en centimeter större än själva plastmuggen. Jag gör ett litet hål i mitten av cirkeln, klipper av sidorna av en tandpetare som jag knyter fast ett snöre i och som jag tillsist trär igenom hålet i silkespappret. Sen sätter jag fast bitar av tunn dubbelhäftad tejp på kantens insida av plastmuggen. Fyller pinatan med godis och sätter fast sidorna av cirkeln försiktigt i tejpen på insidan av muggen. Häng upp pinatan i något eller håll den i handen – dra i snöret – Voilá! ? När pinatan är använd är det bara att pilla bort tejpen – fyll den med ett gott eller fint innehåll – och sätt fast en ny cirkel av vitt silkespapper! ??

  

 

Kommentera