Fixa i ordning barnrummet!

Rummet som är mellan köket och badrummet gör jag om till ett barnrum. Jag börjar först med att ta bort trappan så att jag ska kunna måla de två sidoväggarna med magnetfärg och sedan vit hobbylack över. Även taket och alla dörrlister målas i samma vita färg. Sen använder jag dekorplast till golv och till sist ett scrapbooking papper med Hello Kitty som fondvägg. För att dölja skarven mellan fondtapeten i barnrummet och vardagsrummet målar jag en tunn list i lind med vit hobbylack och limmar på den på väggen.

Nästa steg är att göra om trappan som har jag tagit bort helt och hållet. Först tar jag bort sidoväggen och trappräcket och bara behåller själva trappstegen som stomme. Innan jag målar den vit i samma vita färg som allt annat, skrapar jag bort gammalt lim. När den har torkat limmar jag fast trappan i golvet och väggen.

   

Nedan gör jag i ordning sänghörnan i barnrummet! Tryck på följande ord för att se hur jag har gjort sakerna i dockskåpsrenovering: blomkrukortavlor och fotoramarböckervägghyllor. Tavlorna i barnrummet är en förminskad bild på Emmas förskolegrupp och den andra tavlan har jag fotat Emmas tapet i hennes rum och förminskat till dockskåpsstorlek. Fotoramarna är bilder på när Emma kramar Pippi på Astrid Lindgrens värld och en annan bild från när vi semestrade på Kreta. Böckerna i barnrummet har fått omslag av Pippi Långstrump och Bamse.

  

Sängen kommer från när jag var liten så den har jag spraymålat i vit färg. Kudden med spets är kvar som den är, den har min mamma sytt till mig på 80-talet. Täcket har jag däremot sytt nytt och fyllt det med tunt lager vadd. Förvaringskorgen är spraymålad med vit färg och lampstommarna har jag målat med en silverfärg. Stolen och vägghyllorna är målade i en ljusgrön hobbylack.

Kommentera