Fixa tavlor och fotoramar till dockskåpet

Tavlor till dockskåpet

På bilden ovan har jag fotat Emmas fondtapet och förminskat bilden i ett redigeringsprogram. Voilà, Emmas tapet inne i dockskåpet!

I det här inlägget kommer jag visa mer stegvis hur jag gör tavlor till dockskåpet. Först fotar jag med min iPhone de motiv jag vill ha in i dockskåpet. Emma är med mig här och tillverkar tavlorna. Hon har valt att göra tavlor av olika teckningar som hon har målat. Sen redigerar jag till bilden i en app som jag använder så gott som dagligen – Camera+. Efter det för jag över bilderna till min dator och förminskar de i ett redigeringsprogram, här på bilden är de ca 4 cm stora. För att tavlan ska tåla att lekas med lamineras bilden.

   

Nästa steg i tillverkningen är att klistra fast magnet på baksidan. Jag har målat små smala kvadratiska lister i vit hobbylack. Jag klipper till listen med en gersax och limmar fast bitarna på den inplastade bilden.

  

Tillslut är det bara att måla kanterna som är klippta med gersaxen. Så här ser tavlan ut sen inne i dockskåpet!

   

 

Fotoramar till dockskåpet

Nedan tillverkar jag fotoramarna. Jag klipper av en liten bit av trälisten och sedan klipper jag till med gersaxen små trekanter. Efter att bitarna har limmats ihop målar jag fotoramen och klistrar sedan på en minibild som också är laminerad i plast för hållbarheten. På bilden kramar en stolt Emma en av sina stora idoler Pippi!

   

 

Kommentera