Fjärilskaka

Här gör jag fjärilskakor av mördeg ??

Ingredienser till fjärilskakor
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
Röd karamellfärg
Blå karamellfärg
Svart matpenna
Strössel

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Dela den i två delar och färja ena delen till lila med färgerna rött och lite blått. Knåda ihop degen så att färgen blandas väl.
  • In i kylen så att degen stelnar lite.
  • Ta ut den lila degen från kylen och dela den i fyra delar. Rulla varje del till en lång korv och tryck ihop varje korv sedan så att den blir lite spetsig på toppen. In i kylen så att den stelnar.
  • Dela den ofärgade degen i fem delar. Rulla ut till långa korvar. Sätt ihop två lila delar med varandra med de spetsiga delarna mot varandra. Fyll glappet med ofärgad deg. Gör likadant med de andra två lila delarna. Sätt ihop allt till en rund korv.
  • Täck de sista delarna med ofärgad deg så att det blir en kant runt hela fjärilen.
  • In i kylen och kyl innan du skär upp degkorven i kakbitar.

 

  • Lägg upp alla kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Måla med en svart matpenna fjärilskroppen. Dekorera fjärilsvingarna med strössel.
  • In i ugnen i ca 10 minuter.

Smaklig måltid! Gå jättebra att frysa kakorna innan de ska ätas.?

 

 

Kommentera