Gör en egen julgran till dockskåpet

En till idé som jag har fått är att göra en julgran till docksskåpet – här är min variant! ? Jag använder en träplatta, en träpinne, silverfärg, vit julgran och silvriga piprensare. Jag börjar först med att borra små hål i träpinnen med en 2mm borr och ett större hål i träplattan för att sätta fast pinnen i. Målar trät med silverfärg.

Jag har köpt en liten vit bordsgran från Rusta som jag klipper små stupar ifrån – sätter lim på ena sidan av den avklippta julgransdelen och trycker in i ett hål i stammen. Totalt sett använder jag fyra olika längder på julgransdelarna.

Nu är grunden klar! När limmet har torkat jämnar jag till grenarnas längd. Tre silverfärgade piprensare snurrar jag runt som glitter och limmar fast. Som stjärna viker jag ihop en piprensare och limmar fast på toppen. Klart!??

Kommentera