Gör en egen mätsticka

Varför inte göra en egen mätsticka till barnrummet så får du den precis som du vill ✨ Det är verkligen superlätt att arbeta med dekorplast som material och klippa ut egna motiv – all dekorplast kommer ifrån Dekortorget. Som bas till mätstickan gör jag en tjock stam i mörkgrön färg. Mäter ut 10-tal med en måttstock och sätter fast remsor av svart dekorplast för att se hur lång min yngsta Zoey är? Stansar ut små hjärtan och skriver med permanent svart penna – det vita hjärtat är efter mätningen av Zoey med datumet vi mätte? För att få samma form på blommorna och bladen klipper jag ut mallar som jag ritar av sen på baksidan av dekorplasten innan jag klipper.

  

Den här mätstickan sätter jag på sidan av Zoeys skötbord som sen kan göras om till ett skrivbord. Klipper ut dekorplast till en sol, en regnbåge på ett moln och en fjäril som får hjärtan av fjärilarna som finns på framsidan – se här hur jag har gjort framsidan av möbeln.

 

1 februari 2018 var Zoey 84 centimeter lång ? Botten av motivet får lite blommor i olika färger!?

 

Kommentera