Gör ett personligt memoryspel

Här använder jag härliga fotominnen som jag gör ett memoryspel av ? När jag skulle välja ut bilder kunde jag inte bara välja tjugotvå stycken – det blev fyrtiofyra tillslut ? lite för mycket kort att använda samtidigt när man spelar så jag börjar med att märka hälften av korten med blått och hälften med rosa. Memorykorten har jag hittat på Flying tiger. Varje paket innehåller fyrtiofyra tomma kort, så jag använder totalt två paket.

 

Fotografierna redigerar jag i appen Camera+, beskär bilden kvadratisk, lägger till en ram och skriver vilken månad och år bilden togs. Lägger in alla bilder sedan i min Mac och klistrar in bilderna i Pages där jag ändrar storleken på bilderna anpassat efter memorykorten. Printar ut sedan på fotopapper, klipper ut och laminerar allt för bättre hållbarhet.

Alla bilderna är minnen från min yngsta dotters två första år tillsammans med min äldsta dotter ? Gör klart spelet genom att limma fast bilderna på de tomma korten. Dekorerar en låda från Ikea med större bilder på mina döttrar där tjugotvå par memorykort får plats.?

  

Kommentera