Lekgelé i regnbågsfärger

Det är jätteenkelt att göra egen lekgelé till barnen – blanda kokande vatten, gelatinpulver och karamellfärg. Idén har jag fått från @tipsochtrix_ Min dotter Emma älskar regnbågar så jag har provat att ge mig på att göra en lekgelé i regnbågsfärger! Till måtten som jag kommer ange nedan använder jag mig av fem stycken formar med totalt 1,4 dl vätska. Jag fyller både silikonformar och botten av en mjölkförpackning med vätskan till lekgelén.

Blanda först regnbågsfärgerna i sju olika småglas – använd röd, gul, grön och blå karamellfärg. Till varje del i regnbågsgelén använder jag ca 2 tsk karamellfärg. Emma har lärt mig vilken den rätta ordningen är i regnbågens färger ?

 • Röd
 • Orange – blanda gult och rött (mer gult än rött)
 • Gul
 • Grön
 • Blå
 • Lila – blanda rött och blått (mer rött än blått)
 • Rosa – använd bara jättelite rött

Så här gör du lekgelén:

 1. Häll upp 1 dl kokhett vatten i en liten skål.
 2. Blanda i 2 tsk gelatinpulver i vattnet och rör om tills gelatinet löses upp.
 3. Häll sedan i en av de sju olika blandningarna med karamellfärg. Rör runt.
 4. Jag använder fem olika formar – häll 4 tsk av blandningen i varje form.
 5. Ställ in i kylen tills det senaste färglagret har stelnat.
 6. Upprepa stegen 1-5 tills du har gjort de sju olika färgerna.
 7. Sen blir det tårtkalas med lekservisen!

Emma och hennes kompis lekte kalas! De överraskade mig med kakor och chokladbollar i leklera och en gelétårta. Tårtan gjorde de genom att dela lekgelén till småbitar som de sedan byggde ihop till en tårta! ??

 

Kommentera