Ljusstake i glasburk

Återbruka en glasburk och gör om till en ljusstake! Variera sedan dekorationen i glasburken i oändlighet för att matcha andra saker i inredningen. Jag börjar med att limma på ljushylsor på metallocket och låter det torka ordentligt. Locket med ljushylsan spraymålar jag sedan i en guldfärg. Jag virar runt tejp runt glasburken och spraymålar ett tunt lager för att göra två guldränder. Limmet från tejpen fastnade lite på glasburken när jag tog bort tejpränderna. Klistret skrapade jag då bort med en kniv försiktigt så att inte guldfärgen försvann. När jag fick idén att göra guldränder ville jag inte ha skarpa kanter, så det gjorde inget ändå att jag skrapade lite på guldfärgen ibland.

Dekorera med svart och vitt som tema
Nedan gör jag en dekoration av plockade pinnar som jag har målat med svart hobbyfärg samt vita dekorationsstenar.

Dekorera med grönt och rosa som tema
Nedan gör jag en dekoration med gröna småstenar och torkade rosa rosor.

 

Kommentera