Lövkrona av lönn

Hur härligt är inte alla vackra färgerna nu under hösten? ? Gå ut och plocka lönn löv i olika färger och gör en lövkrona till barnen ? Inspirerad av Helena Lyths härliga blogg! En årlig tradition hos Helena – kommer absolut bli en tradition hos oss! När jag gjorde lävkronorna till mins tjejer så använde jag lim också för att de skulle hålls ihop bättre. Så här satte jag ihop lövkronorna efter att vi har plockat lönnlöv i massa olika färger:

 

Först sätter jag lite lim på översta halvan av lönnbladet – den delen limmar jag fast bakom det föregående lövet i kronan. Sedan sätter jag lim på nedersta halvan – viker lövet uppåt och sätter fast det i den främre delen av föregående lövet i kronan.

 

Tillsist sticker jag igen en kökssticka för att göra ett hål igenom föregående löv. I hålet trär jag igenom pinnen till lövet. Fortsätt att sätta ihop löv tills du har en tillräckligt lång krona runt huvudet. Jag avslutar med att limma ihop båda delarna, sätter en klädnypa för att torka. Innan barnen får lövkrona klipper jag av alla pinnar från löven som sticker upp. Hur söta är inte barnen i en lövkrona???

 

Kommentera