Mysig köksbelysning

Älskar när ens idéer tillslut visar sig bli bättre än vad man har tänkt sig från början ? När jag började spåna på idéen att renovera om Ikeas barnkök DUKTIG så visste jag ganska snabbt att jag ville ha in belysning i köket på något sätt – och här är resultatet! ✨

Som bakgrundsplatta gör jag om hyllplanet KOMPLEMENT 35×100 cm från Ikea. Kapar av hyllplanet på längden så att den blir lika bred som barnköket. Sedan borrar jag 48 stycken hål med en 8mm borr. Slipar till ytan efter borrningen med en elslip. Målar ena sidan med samma gröna kulör som jag målade stommen i. Färgen är en utomhusfärg från Panduro. Efter att färgen har torkat klart borrar jag till hålen igen ifall lite färg har minskat hålet.

 

Den andra sida som är omålad klär jag in med tyg från Panduro. Det sista med plattan är att sätta in alla 48 stycken ljusen i ljusslingan SKRUV LED från Ikea. Den här ljusslingan kan man ha utomhus – för min plan är att det här köket ska barnen kunna ha utomhus för att leka med under sommarhalvåret. Jag förborrar hål i bakplattan och bak på sidorna av köket där vinkeljärnen ska vara.

Nedan ser du hur jag sätter på bakplattan i barnköket med två vinkeljärn på varje sida. Jag flyttade in överdelen också så att bakplattan kan vila mot den undre delen av köket. Vilken skillnad det blir sedan när vinkeljärnen målas i guld och skruvarna efter knopparna i rosa.

 

För att ljuset på bakplattan ska få lysa ostört har jag tagit bort upphängningsskenan som hör till köket. Istället har jag skruvat fast knoppar på sidorna för upphängning som är spraymålad i guld. Samma guldfärg som diskhon, blandaren och hällkanten. Så snyggt guldfärgen skimrar i ljuset!??

Kommentera