Påskefterrätt

I veckan såg jag ett klipp hur man kan göra fina chokladskålar till efterrätten – så klart vill jag prova det!

  • Använd vattenballonger som du blåser upp och knyter.
  • Värm 200 gram vit choklad i ett vattenbad.
  • Ta av skålen med chokladen från vattenbadet. Häll i lite röd gelfärg och blanda runt.
  • Rör runt chokladen medan den svalnar. Använd en kökstermometer. När chokladen är runt 38 grader är den tillräckligt sval för att göra ballongskålar.
  • Gör en liten cirkel av choklad på ett bakplåtspapper med en sked.
  • Doppa ballongen i chokladen och sätt fast sen på chokladklicken.
  • In i kylen. När chokladen har stelnat ta ut ballongerna och stick hål på de.
  • Nu är chokladskålarna klara! ?

Obs! Stoppa inte ner ballongen i för varm choklad – då spängs den och du har färgad choklad ÖVERALLT. Hände mig fyra gånger!! ??

Jag spritsar i chokladmousse i skålen – det här receptet använder jag till moussen.

Dekorera med strössel och ett stek ägg av godis – se här hur jag har gjort det!

200 gram vit choklad räcker till ca sex stycken chokladskålar.

 

Kommentera