Pepparkakshus i dockskåpet

Att göra ett pepparkakshus till dockskåpet är ett till experiment som jag har provat och som gick att göra till slut! ? Först ritar jag upp mallar på ett papper. Kavlar ut tunt lager brun fimolera och sen skär jag ut de olika delarna med en vass kniv.

Som dekoration till taket gör jag små runda bollar i färgglada färger. Efter bränningen i ugnen dekorerar jag delarna med vit poscapenna.

Limmar fast alla delarna med limpistolen. När jag vet hur pepparkakshuset ser ut med alla glipor mäter jag ut de vita delarna som jag jag rullar och sedan veckar ihop. In i ugnen och bränn och avsluta med att limma fast de vita delarna på pepparkakshuset.

Jag skar ut ett litet hål på baksidan så att ljussladden kommer in dolt i pepparkakshuset. Så här ser huset ut när det är släckt!?

Kommentera