Regnbågstårta med fudgefluff

Det här är nog en av de godaste tårtorna jag har gjort – en regnbågstårta fylld med fluff smaksatt med vaniljfudge! ? Jag är så nöjd också att jag kom på en lösning för att få till de olika regnbågsfärgerna ? Jag har helt enkelt använt mig av två stycken formar med avtagbar kant, täcker insidan med smör som jag sedan klär in med bakplåtspapper. Den avtagbara kanten sätter jag på en plåt med bakplåtspapper utan själva botten till formen.

OBS! fudgefluffen behöver du förbereda ett dygn innan du ska sätta ihop tårtan. Häll grädden och vaniljfudgen i en kastrull. För att fudgen ska smälta utan att grädden får koka upp brukar jag ha halva värmen på plattan. Det är jätteviktigt att grädden inte blir för varm för då går den inte att vispa sedan. När fudgen har smält kyler du blandningen och förvarar i kylen under ett dygn. Vispa upp fluffet när du ska sätta ihop tårtan.

För att få till en regnbågstårta använder jag karamellfärgerna röd, gul, grön och blå. Orange får jag genom att blanda mycket gult med lite rött. Lila med mycket rött och lite blått. Till den rosa delen häller jag bara i pyttelite av den röda färgen.

Så, hur mycket smet använder jag? För att göra sju färger behövs det tre och en halv sats av mitt recept på tårtbotten – se receptet här! Jag blandar en hel sats, delar upp den i två skålar och blandar sedan en färg i vardera skål. Häll i en färg i en form och grädda. Ta bort sedan bakplåtspapperet från kanten av formen. Kyl formen i kallt rinnande vatten och täck insidan med smör igen och klä in med bakplåtspapper. Blanda sedan en ny sats och upprepa samma procedur tills du har sju stycken regnbågsfärger.

Ingredienser till regnbågstårtan
3 1/2 sats av min enkla och snabba tårtbotten
Röd karamellfärg
Gul karamellfärg
Grön karamellfärg
Blå karamellfärg
200 gr vaniljfudge
5 dl vispgrädde
1 paket Polly Zoo
2 paket vit sockermassa på rulle
Ätbart pärlemopulver
Strössel
Smörkräm – receptet som jag har använt finns här.

   

När jag har tagit ut plåten från ugnen skrapar jag försiktigt bort det översta lagret. På de fem understa lagren gör jag ett hål i mitten med hjälp av att trycka igenom ett barnglas från Ikea. Jag varvar de fem understa färgerna med ett lager fudgefluff som jag brer ut. När färgerna rosa, lila, blå, grön och gul ligger på plats häller jag ner en påse Polly Zoo i hålet. Lägger på fudgefluff – orange – fudgefluff och till sist den röda toppen.

För att inte sockerpasta ska börja svettas täcker jag tårtan med smörkräm. En rulle vit sockerpasta täcker inte hela tårtan. Jag skär ut strimlor av den andra rullen sockerpastan som jag fäster runt tårtans botten. För att få till molnen trycker jag ut blommor av stansen och delar de på hälften. Innan jag fäster molnen på tårtan penslar jag på pärlemopulver. För att dölja skarven på sidan av tårtan sätter jag moln runt hel tårtan mitt på skarven. På toppen av tårtan gör jag små gropar med hjälp av penselskaftet och sätter fast strösselpärlor. ??

        

Kommentera