Regnbågstårta till dockskåpet

Så klart det ska vara en regnbågstårta till regnbågskalaset i dockskåpet ? Inspirerad av regnbågstårtan till Emmas kalas gör jag här en mini-regnbågstårta i fimolera. Först blandar jag till färgerna som jag vill ha – röd och gul blir orange samt att jag blandar ut en del färger med vitt för att göra ljusare nyanser. Kavlar ut alla färger väldigt tunt och sedan trycker jag ut med en mini-oval form små bitar i vaja färg. Den vita färgen kavlar jag ännu tunnare och trycker ut med samma form sex stycken bitar som ska fungera som tårtfyllning ?

  

Täcker tårtan med en glittrig pärlemovit fimofärg. Delar tårtan på hälften och sedan delar jag ena halvan i ytterligare fyra bitar.

  

Med en tandpetare gör jag små prickar i tårtan för att den ska se mer verklig ut. Innan jag bränner fimoleran i ugnen trycker jag ut små cirklar på toppen av tårtan med hjälp av skaftet på en pensel. In i ugnen och bränn fimoleran som vanligt och låt svalna. Sedan limmar jag på små pärlor i silverfärg.

  

Det sista jag gör är att sätta i ljus i tårtan! Här gör jag om små ljus i plast – kortar ner och sedan smalnar av botten så att de får plats för att stå stadigt i respektive silverpärla?

  

Kommentera