Rosbukett av lönn

Nu när jag och barnen har samlat så många fina lönnlöv i olika färger så vill jag prova på att göra de fina lönnrosorna jag har sett så mycket på instagram. ? De är riktigt enkla att göra! Vik ett blad så bladstjälken pekar nedåt. Börja med att rulla ihop ett löv – fortsätt att snurra runt ca fem löv runt varandra. Det första lövet snurrar jag hårt, ju längre ut du kommer desto lösare blir det. Avsluta med att snurra lite tejp runt nedersta delen av lönnrosen.

 

Klipp av allt under tejpen. För att göra stjälkar till rosorna har jag knipsar av små pinnar från vår häck. Överst på pinnen virar jag runt en tjockare ståltråd som jag sedan viker ihop för att sätta fast genom att trycka upp underifrån i lönnrosen. Jag fyller ut lite mellan rosorna i vasen av blad från häcken – visst blir det fint???

 

Kommentera