Skålar av rabarber

Nu i sommar skapade jag för första gången i betong – då gjorde jag namnskyltar till kryddlandet. Mersmak fick jag och nästa betongprojekt är att göra skålar av rabarberblad. Se mer i det här inlägget hur jag gör rabarberskålar i olika varianter. Jag vill göra skålar som är ganska kupade så därför använder jag skålar i glas och två större aluminiumskålar som formar. Jag börjar med att täcka in brickor med plastpåsar som skydd. Lägg på rabarberbladen och lägg till sist på betongblandningen. Blandningen gör jag ganska tjock så att den stannar kvar på formarna.

När skålarna har torkat limmar jag på plastploppar på undersidan av skålarna. En av skålarna behåller jag den som den är för att ha den utomhus i naturen.

  

Den andra skålen som är liten målar jag med turkos hobbyfärg i skårorna och sedan lackar jag ovansidan med ett lack för stenar. Perfekt att ha på köksbänken!

På de två sista skålarna lackar jag bara ovansidan med stenlacket. Jag gillar skillnaden i materialet att ha undersidan kvar i robust betong och ovansidan i en glansig, något mörkare yta. Båda skålarna är i en större storlek – nedan ser du de som förvaringsskålar på matbordet samt ute på vårt utekök.

Varför inte fylla en skål med godchoklad och slå in med cellofan ? fin gå-bort-present ?

Kommentera