Skapa en utelampa

I somras hittade jag en stor lampskärm med trasigt tyg på loppis – nu när mörkret börjar komma har jag kommit på att jag vill använda den som en ljuskälla utomhus ute på altanen. Jag börjar med att sprätta bort allt tyg och slipa av gammal färg från metallskalet. Sedan målar jag den svart med hobbyfärg som är anpassad till utomhusmiljö. För att sätta fast ljusslingan med solceller tejpar jag fast slingan med svart eltejp. Totalt gick slingan två varv runt lampskärmen.

 

Så här ser det ut nu på kvällarna på altanen! Jag valde att hänga den på sidan av utomhussoffan istället för att centrera den ovanför soffbordet. Passar fint ihop med väggdekorationen jag gjorde för några veckor sedan.

 

Lampskärmen hänger ner från altantaket i en kedja – likadana kedjor använde vi till att hänga upp lampslingan ovanför matbordet. Vilken skillnad det blir när man har olika ljuskällor utomhus!

 

10 reaktioner på ”Skapa en utelampa

Kommentera