Skrivhörna till barnrummet

Barnrummet fortsätter att fixas i dockskåpsrenoveringen – nu ska en skrivhörna göras i ordning. För att spara plats sätter jag in skrivbordet under trappan. Med sandpapper gör jag sidorna på skrivbordet smalare, sen går det in precis in i skåran under trappan. Nedan ser du hur möblerna ser ut innan jag har spraymålat sängen och bordet med vit färg. Stolen målar jag för hand med grön hobbyfärg. Skrivtavlan målar jag vit med ett grönt äpple på kanten. Mitt på tavlan har jag målat med magnetfärg. För att kunna variera vad som skrivs på skrivtavlan har jag limmat griffelpapper på en mjuk magnet som man kan sätta fast på skrivtavlan och ta bort sedan.

Det är jätteenkelt att göra egna pennor till dockskåpet – här ser du hur jag gör dem. Jag använder tandpetare som jag målar med olika hobbyfärger. När färgen har torkat knipsar jag tandpetarna till två pennor med hjälp av en gersax. Jag limmar på en vas i plast på skrivbordet där pennorna kan förvaras.

Nu är hela barnrummet klart med skrivhörnan! Taklampan är en vit lampa från Lundby som jag har målat turkosa prickar på. Idén till lampan har jag fått från Emmas taklampa i hennes rum, hon har en turkos rislampa med vita prickar från Jabadabado,

 

Kommentera