Smyckessortering till dockskåpet

Nu när min egna smyckessortering blev klar fick jag inspiration att göra en likadan till dockskåpet i min dockskåpsrenovering ? Jag börjar först med att fota av tapeten på väggen, förminskar  den till ca tio centimeter i höjd, printer ut i färg och plastar in med en laminator. I samma mått klipper jag ut en bit av ett spegelark. Jag tejpar först där jag ska klippa med maskeringstejp för att minimera risken för sprickor i spegeln.

 

Jag målar små fyrkantiga lister i lind med hobbylack i silverfärg. Klipper ut listerna med en gersax och limmar på på tapetbakgrunden samt spegeln. Den mittersta listen ska fungera som förvaring så jag limmar på ytterligare två lister för att få som ett hyllplan. När limmet har torkat målar jag med hobbylacken på kanterna som är utan färg.

 

För att kunna hänga upp smycken använder jag små minispikar. Först trycker jag in ett litet hål och sedan limmar jag fast varje spik i hålet. Till sist klipper jag ut två bitar av magnet som jag jag limmar på baksidan av smyckessorteringen och spegeln.

 

Som förvaring till hyllplanet målar jag en skål med samma hobbylack i silverfärg och sedan limmar jag på en bit fuskskinn i botten. Det är samma fuskskinn jag använde till skålarna till min egna smyckessortering. Jag använder en tunn metalltråd till att göra ett halvband och armband.

  

Nu är det klart! Här har jag placerat spegeln och smyckessorteringen på en av väggarna i sovrummet – men i och med att väggarna är grundmålade med magnetfärg så kan man flytta runt dem vart man vill. Kolla längst ner hur min egna smyckessortering och spegeln ser ut – och tryck här för att se hur jag har gjort den! ?

 

   

Kommentera