Spela Ordjakt!

Nu är bokstavsspelet – Ordjakt – klart! ? 270 stycken mjölklock, en loppisburk och filttyg i regnbågens färger gör jag om till ett spel ? Här kan man träna att ljuda bokstäver, ord och räkna till trettio!

  • Se här hur jag har tänkt med indelningen av alla bokstäver. För att skilja på konsonanter och vokaler har alla mjölklock med vokaler fått prickar målade på locket.
  • Se här hur jag har gjort spelplanerna och se här hur jag gjorde om loppisburken till en spelburk.

Så här spelar du Ordjakt

  1. Alla spelare tar en varsin spelplan.
  2. Målet med spelet är att skapa ord och lägga på sin spelplan – fylla alla trettio stycken cirklar. Den som fyller sin spelplan först vinner.
  3. Slå tärningen – ta så många bokstäver som tärningen visar. Kan du skriva och läsa får du inte titta ner i bokstavsburken när du tar bokstäver – men håller du på och ska lära dig läsa och skriva kan du titta och ta bokstäver som du känner igen. Anledningen till att jag har målat prickar på vokalerna är för att man ska hitta lättare olika vokaler om man saknar vokaler i sin hög –  detta för att kunna hitta ord lättare om man fortfarande tränar.
  4. Så fort du kan bilda ord av din samlande hög bokstäver lägger du upp ordet på din spelplan. (Nedan ser du på den röda spelplanen på ord ”NOG” och ”HOV”.)
  5. Alla spelare slår med tärningen i tur och ordning – samla på bokstäver för att kunna bilda ord.
  6. Du behöver gå jämnt ut med ett ord på din spelplan. Så har du bara två cirklar kvar behöver du ett ord med två bokstäver.

 

Supermysigt att spela med min äldsta dotter ? Vad glad hon blev när hon vann över mig! ?

 

Kommentera