Start med renoveringen!

Det första jag börjar med i dockskåpsrenoveringen är att ta bort trappan, räcket i vardagsrummet och dörrar. I och med att det här är ett gammalt Lundbyhus gick det inte att ta bort alla dörrlister och fönsterlister. Som jag har förstått det så ska det vara lättare att göra i de nya modellerna av Lundbys dockskåp. Men nu har jag valt att göra om mitt gamla – så då blir det lite mer pill och fix… Jag fixar till ojämnheter i golv och tak med finkornigt sandpapper. Bilden nedan är hur jag har lagt ett ”trägolv” i köket av glasspinnar. Sedan kommer jag måla golvet vitt.

 

I ett vanligt dockskåp klistrar man fast hyllor, tavlor med mera på väggarna. Jag ville göra på något annat sätt. Jag tänker att det blir roligare i leken att kunna ändra om och byta vilka saker som är uppe på väggarna. Efter att jag har funderat på alla möjliga sätt att göra inredningen och väggarna i dockskåpet magnetiska, gav Steph mig den geniala idén att måla väggarna i dockskåpet med magnetfärg. Tre lager magnetfärg har det blivit. Efter det har jag målat tre lager med vit hobbylack. Jag har passat på att måla innertaken och alla dörrlister samt fönsterlister i samma hobbylack då dessa hade börjat gulna från att varit vita från början. Jag har upptäckt också att magneten från magnetfärgen bara fungerar om man målar, tapetserar man väggen sedan istället så blir magneten för svag.

 

 

 

9 reaktioner på ”Start med renoveringen!

    1. Hej! Nästa vecka kommer jag lägga ut ett inlägg om hur jag gör personliga böcker till dockskåpet ☺️

Kommentera