Taklampa i tyll och pärlor

För snart tio år sedan (?!) var jag iväg med jobbet till Gotland för att utbilda ungdomar. Jag kommer ihåg en solig lördagseftermiddag när jag fikade på ett café i Visby. Där i taket  hänger en taklampa som jag blir helt kär i ? den är täckt av massa vittyll och i mitten hänger taggtråd. Från och till har jag tänkt själv att göra en sån lampa.. Men nu när jag renoverar Emmas rum till ett Moderum får jag en idé att göra en variant av den lampan.

  

Först klipper jag ca fem centimeter breda remsor av vittyll som jag nålar fast i ett vitt bommulsband. Jag veckar ihop varje remsa innan jag nålar fast den. Syr med symaskin två gånger över veckan. Tillsist fållar jag fast tyllremsan för hand i den översta delen av lampskärmen.

  

Istället för taggtråd dekorerar jag lampan med pärlor. Jag bildar ett mönster av vita och rosa pärlor som jag gör i tre likadana längor som sedan knyts fast längst lampans sidor. ?

  

 

Kommentera