Tillverka egna blomkrukor till dockskåpet

Inred dockskåpet med egengjorda blomkrukor! Det finns flera olika sätt som man kan göra blomkrukor till dockskåpet i dockskåpsrenoveringen. Först ska jag visa hur jag gör enkla blomkrukor med träkulor och en blomma på ståltråd. Det är superenkelt – vik bara ihop ståltråden, limma i hålet och sätt ner blomman. Här har jag också målat träkulorna i olika mönster med hobbylack.

     

Här är en annan idé jag har för att skapa egna krukor i dockskåpsrenoveringen. Som blomkruka använder jag ljushylsor i två olika storlekar. Här är en bild på allt material jag behöver!

Först skär jag ut småbitar i oasis som limmas fast i ljushylsan. Tryck ner plastblommor i oasisen och gör ett hål som fylls sedan med lim. Limma fast dekorationsstenar för att dölja oasisen. Häll på sedan rikligt med lim över hela krukan så att all dekoration sitter fast när barnen leker med blomkrukan.

  

  

För att dölja oasisen använder jag också dekorationssand och glaspärlor.

   

Tillsist har jag målat mönster på krukorna med hobbylack. Sen får alla blomkrukor stå på en bricka och torkas rejält!

 

Kommentera