Väggdekoration på altanen

Jag har sett flera olika varianter av att göra en fin dekorationsvägg, så när jag hittade det här armeringsnätet kunde jag inte låta bli att själv köpa det för att göra en väggdekoration. Jag använder sex stycken ganska stora krokar att hänga upp armeringsnätet på, jag vill få ut nätet en bit från väggen. Armeringsnätet hängs upp på en trävägg på altanen.

Det finns inte många återförsäljare som säljer krukor som man kan hänga så till slut hittade jag tre krukor på en loppis för att hänga upp på min väggdekoration. Jag fick idén ifrån www.sofiamilk.se  till att göra hängande krukor med hjälp av ståltråd. För att göra krukor som hänger behöver man använda krukor med en kant högst upp. Trä ståltråden runt hela krukan och tvinna ihop de två ändarna med varandra. Forma den tvinnade ståltråden till en krok för att hänga upp på gallret.

Jag tvinnar också ihop ståltråden för att göra en krok till tavelramen. Jag har ramat in When was the last time you did something for the first time. Citatet kommer ursprungligen från en plåttavla jag har köpt men jag tycker det är så bra så jag vill bli påmind om det på andra platser i hemmet också. Som småbarnsförälder är det lätt att vardagen bara rullar på i samma hjulspår – citatet påminner mig att då och då hitta nya hjulspår ?.

Jag plastar in foton med en lamineringsmaskin så att de håller att vara utomhus. Bilderna sätter jag upp sedan med klämmor från Granit. Den söta lilla fågeln och fjärilen kommer från Panduro. Ljusslingan kommer från Ikea och är solcellslampor.

Nedan ser du hur väggdekorationen ser ut när den är klar i sin helhet och även hur fint ljusslingan lyser i mörkret!

 

 

Kommentera