Här är en somrig variant av den klassiska marängsvissen – och så klart är marängen i regnbågens färger ?? Allt är gjort från grunden och inte alls komplicerat. Börja först med att göra glassen kvällen innan.
Glassen
5 dl vispgrädde
1/2 burk karamelliserad mjölk (eller 1 burk kondenserad mjölk)
1 dubbeldaim
- Blanda den karamelliserade mjölken i vispgrädden. Vill du ha en lite med kolasmak ska du använda den karamelliserade mjölken men ta bara halva burken för den är så söt.
- Vispa upp smeten.
- Hacka daimen och blanda i smeten.
- Lägg plastfolie i en form och fyll den med smeten. In i frysen under natten.
Regnbågsmaränger
4 äggvitor
2 dl strösocker
2 krm ättikssprit
7 stycken engångsspritspåsar
Röd karamellfärg
Blå karamellfärg
Gul karamellfärg
Grön karamellfärg
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa upp äggvitan så den blir hård. Häll i strösockret och ättiksspriten och vispa upp så smeten blir ännu hårdare.
- Fördela marängsmeten i sju skålar. Blanda färgerna: röd, orange (gul och lite röd), gul, grön, blå, lila (röd och lite blå) och rosa (pyttelite röd).
- Fyll varje engångsspritspåse med en färg i taget och spritsa ut små pluppar. Blir ca tre rader per färg. Totalt blir det två plåtar.
- Sätt in en plåt i taget längst ner i ugnen i cirka 1,5 timme.
Chokladsås
0,5 dl kakao
1 dl strösocker
0,5 dl vatten
- Häll i alla ingredienser i en kastrull och rör runt. Koka upp och låt det småkoka några minuter så smeten tjocknar.
- Låt chokladsåsen svalna innan servering.
Sätt ihop regnbågssvissen
Vispgrädde
Jordgubbar
- Vispa grädden
- Skär jordgubbar om du vill ha i mindre bitar
- Servera med att lägga upp glass, grädde, jordgubbar och regnbågsmaränger i en skål. Avsluta med att ringla över chokladsåsen. Njut!?