Här gör jag Cake Pops av mitt supergoda recept på chokladbollar som jag har experimenterat fram ? Tipset är att använda O’boy pulver samt mixa havregrynen till mjöl. ?
Ingredienser till ca 35 st Cake Pops
150 g smör
2 dl socker
1,5 dl O’boy
6 dl havregryn
1 dl grädde
200 g choklad
Ca 35 pinnar för klubbor
Dr. Oetker Non-pareille strössel
- Lägg fram smöret så det blir rumsvarmt.
- Mixa havregrynen i en mixer till en mjölkonsistens.
- Blanda alla ingredienser och vispa med elvisp i ca 10-15 minuter tills massan blir fluffig.
- Ställ in i kylen några timmar tills massan har stelnat.
- Gör runda bollar och ställ in fatet i frysen.
- Smält chokladen över ett vattenbad. När bollarna är väl kylda stoppar du i en pinne i chokladbollen och sedan doppar den i chokladen. Häll på lite strössel som dekoration innan chokladen stelnar.
- Det är jättesmidigt att göra Cake Pops som står direkt på fatet med pinnen uppåt. Tips är att ha aluminiumfolie i botten annars kommer Cake Popsen fastna i tallriken.
Smaklig måltid?