Påskkakor

Gör söta påskkakor av vanlig mördeg, påskformar och färgad kristyr ?? Jag kavlar ut mördegen på ett bakplåtspapper och trycker ner kakformen med kaninmotiv. Stoppa in hela bakplåtspapperet i kylen så att degen blir stel innan du tar bort degen runt om kaninerna. Den tinar väldigt snabbt under tiden du håller på att ta bort den så att så fort den blir för mjuk stoppar du bara in den igen i kylen.

Ingredienser till mördegskakor
200 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl

  • Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Knåda i det rumsvarmt smöret som är delat i tärningsbitar. Själv använder jag min KitchenAid för att blanda ihop degen.
  • Degen måste in i kylen minst 30 minuter för att stelna.
  • Baka ut kakorna och sätt in i ugnen i ca 10 minuter på 175 grader.
  • Ta ut kakorna och låt dem svalna innan du dekorerar dem.

Dekorera påskkakorna
1 äggvita
4 dl florsocker
1 tsk ättikssprit
Röd, grön och blå karamellfärg
Strössel
Engångsspritspåsar

  • Vispa ihop äggvitan, florsocker och ättikssprit med en elvisp. Dela upp kristyrsmeten i fyra skålar. Färga en del blått, en del grönt, en del lila med rött och blått samt pyttelite rött för att få rosa.
  • Häll i varje färg i varsin engångsspritspåse. Tillslut klipper du ett litet hål vid spetsen – dekorera! Vill du sätta fast strössel i kristyren ska du trycka ner det på en gång i kristyren då den stelnar snabbt.
  • Så sött att lägga in en kaka i en liten påse för en giveaway ?

 

Nedan har jag tejpat fast kakpåsen på påskpåsen med godis i – sista bilden har jag tryckt ut äggkakor med kakform och dekorerat i härliga färger!

 

Kommentera